Ga naar de inhoud
tegelwerk, betegelen, voegen, kitten

Bij tegelen, voegen en kitten zijn er verschillende belangrijke aandachtspunten waar u rekening mee moet houden om een mooi en duurzaam resultaat te verkrijgen:

Tegelkeuze
Kies tegels die geschikt zijn voor de beoogde toepassing en de omgeving waarin ze worden geplaatst. Zorg ervoor dat de tegels voldoende slijtvast zijn en bestand zijn tegen water, chemicaliën en temperatuurschommelingen.

Ondergrond
Een goede ondergrond is essentieel voor een duurzaam en mooi tegelwerk. Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, vlak en stevig is voordat u begint met het plaatsen van tegels.

Lijmkeuze
Gebruik de juiste lijm voor de tegels die u gaat plaatsen. Er zijn verschillende soorten tegellijm beschikbaar voor verschillende soorten tegels en ondergronden. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op bij het mengen en aanbrengen van de lijm.

Snijden
Zorg ervoor dat de tegels op de juiste manier worden gesneden en geboord om een perfecte pasvorm te verkrijgen. Gebruik een tegelsnijder voor rechte sneden en een tegelboor voor gaten en uitsparingen.

Voegen
Kies de juiste voegbreedte en -kleur voor uw tegelwerk. Houd er rekening mee dat de voegen niet alleen esthetisch belangrijk zijn, maar ook een belangrijke rol spelen bij het opvangen van eventuele uitzettings- en krimpverschillen tussen de tegels. Zorg ervoor dat de voegen volledig gevuld zijn en gelijkmatig verdeeld zijn.

Kitten
Gebruik een kit die geschikt is voor de omgeving waarin de tegels worden geplaatst en die past bij de kleur van de voegen. Breng de kit aan langs de randen van het tegelwerk om vocht en vuil te voorkomen. Zorg ervoor dat de kit gelijkmatig wordt aangebracht en dat eventuele overtollige kit wordt verwijderd voordat het opdroogt.

Afwerking
Werk het tegelwerk netjes af door de randen af te kitten en de voegen schoon te maken. Gebruik bij voorkeur kit en voegmiddel dat geschikt is voor de omgeving waarin de tegels zijn geplaatst.

Door deze aandachtspunten in overweging te nemen, kunt u een duurzaam en mooi tegelwerk creëren dat perfect past bij uw behoeften en smaak. Natuurlijk helpen wij u graag met het verkrijgen van het beste resultaat.